ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбулась передача повноважень керівництва операції UNIFIER

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 14 квітня, у містечку «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відбулась урочиста церемонія передачі повноважень особового складу канадського військового контингенту, який бере участь у підготовці бойових підрозділів ЗС України в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна». В ЗС Канади вона ще відома як Операція UNIFIER. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

 

Щоб засвідчити цю подію та привітати канадських військовослужбовців, до МЦМБ цього дня завітали Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук, начальник штабу операцій Командування об’єднаних операцій Канади контр-адмірал Брайан Сантарпіа, Почесний Консул Канади Оксана Вінницька-Юсипович, інші представники канадського військового командування.

Зустрічав високих гостей на полігоні начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він щиро подякував канадській стороні за всебічну підтримку за допомогу Україні у зміцненні її обороноздатності, а також від імені Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу ЗС України й керівництва вишу вручив нагороди низці кращих військовослужбовців ЗС Канади.

«Я щиро вдячний підполковнику П’єру Леру, який очолював канадський контингент впродовж останнього півроку, за значний внесок у справу підготовки військовослужбовців та підрозділів Збройних Сил України. Також я глибоко переконаний, що наша подальша співпраця і надалі сприятиме підвищенню якості підготовки українських воїнів»,– наголосив генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Згодом відбулась урочиста передача повноважень, в рамках якої у присутності контр-адмірала Брайана Сантарпіа відповідні документи підписали командири попередньої та нової ротацій контингенту ЗС Канади в Україні.

Також з вітальним словом до присутніх у залі звернулися Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук, командир попереднього канадського військового контингенту підполковник П’єр Леру, підполковник Фредерік Коте, який впродовж кількох наступних місяців керуватиме Операцією «UNIFIER», а також контр-адмірал Брайан Сантарпіа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *