ОСТАННІ НОВИНИ

Квартиру у пам’ятці архітектури на Підвальній перебудують під магазин-салон

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 12 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради видав Ользі Досенко містобудівні умови та обмеження на реставрацію квартири у будинку №9 на вул. Підвальній під магазин-салон із приєднанням власних підвальних приміщень та відтворенням дверного прорізу на місці віконного отвору. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконком дозволив Ользі Досенко приєднати до квартири у будинку на вул. Підвальній, 9 приміщення підвалу, а на місці вікна встановити двері.

Зазначимо, що житловий будинок №9 на вул. Підвальній є пам’яткою архітектури місцевого значення, яка розташована в охоронній зоні ЮНЕСКО. Будівля примикає відразу до вежі Корнякта.

Як розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, у відреставровану приміщенні квартири збираються облаштувати галерею. Місцеві мешканці підтримали таку ідею.

Своєю чергою очільниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко зауважила, що раніше на місці вікна якраз були двері, тому теж не мала заперечень до такого рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *