ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк закликає Європу надати Україні порядок денний членства у ЄС

Андрій Котенський

|

Членство в Європейському Союзі, як і членство в НАТО – це пріоритети, які записані в Конституції України: «Ніхто ніколи за жодних обставин не змінить цей курс», – наголосив лідер партії «Народний фронт», Арсеній Яценюк під час 12-го Київського Безпекового Форуму 11 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії.

 

Він також зазначив, що часто відбуваються обговорення із європейськими друзями щодо формулювань тих чи інших заяв: «Наприклад, «Європейський Союз визнає право України стати членом ЄС» або «Європейський Союз визнає прагнення України стати членом ЄС».

«В мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС: напишіть дуже просто – “Європа хоче бачити Україну членом Європейського Союзу. От порядок денний, який необхідно зробити», – закликав Арсеній Яценюк.

Так само, нагадав він, Україна отримала безвізовий режим з ЄС: «Мало хто вірив у те, що це відбудеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І у нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо ціль – ми її можемо досягати».

«Для того, щоб поставити ціль, необхідна рішучість. Слабкість Заходу провокує силу Росії. Слабкість демократії провокує силу диктатури. Тому чим сильніші ми – тим сильніша демократія. Чим сильніші ми – тим сильніші наші принципи. Чим більш об’єднані ми – тим менше шансів у диктаторів і різного роду наслідників більшовизму захоплювати території, захоплювати світ і підривати його основи», – підкреслив лідер Народного фронту.

Він наголосив, що Європейський Союз – це «один з найкращих проектів за світову історію»: «За нього треба боротися. На жаль, в силу хвилі популізму, демагогії і відсутності політичної волі найсильніший, найпотужніший проект стоїть сьогодні під питанням».

«Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об’єднаної Європи. Щоби прийшов той момент, коли у великій об’єднаній Європі з’явиться ще одна країна – Україна. Ми можемо і повинні зробити все для цього», – п ереконаний Арсеній Яценюк.

Довідково. Цьогорічний Київський Безпековий Форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них – високі представники української держави та державного керівництва, дипломатії й експертного середовища із понад 20 країн світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *