ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівчани просять Садового навести лад із постійними заторами на проспекті Червоної Калини

Вероніка Рой

|

Мешканці Сихова обурені постійними заторами, аварійним станом доріг та відсутністю додаткових смуг для руху транспортних засобів на проспекті Червоної Калини. Відтак, вони вимагають від мера Львова Андрія Садового якнайшвидше впорядкувати ці проблеми, оскільки вони викликають неабиякі незручності для мешканців району. Про це йдеться у колективному зверненні сихівчан до міського голови Львова, яке є у розпорядженні Львівського порталу.

 

У колективному зверненні йдеться, що за останні два роки суттєво збільшилась кількість ДТП на відрізку дороги по проспекті Червоної Калини. Основна причина – збільшення кількості транспорту, що рухається цією дорогою. У зв’язку з цим, мешканці Сихова просять міського голову Львова передбачити в бюджеті кошти на будівництво дороги, відповідно до генплану міста, яка з’єднає вул. Хоткевича та вул. Скрипника.

«Під час будівництва дороги пропонуємо передбачити освітлені підвищені пішохідні переходи, тротуар і велосипедну доріжку вздовж дороги», – зазначається у документі.

Також у колективному зверненні повідомляється, що 3 листопада 2015 року на ім’я міського голови Андрій Садового була подана заява-клопотання від мешканців Сихова щодо організації руху громадського транспорту та покращення проїзду проспектом Червоної Калини. У відповіді на це звернення йшлося про те, що у 2016 році мали бути проведені роботи по реконструкції проспекту Червоної Калини, в ході яких повинні були реконструювати місцеві проїзди з влаштуванням заїзних «кишень» для зупинок громадського транспорту.

«Після реконструкції не усі зупинки були облаштовані такими «кишенями», що зараз приводить до ускладненого руху по смузі та масштабного затору на дорозі. У зв’язку з цим пропонуємо на проспекті Червоної Калини виділити окремі смуги руху для громадського транспорту», – пропонують сихівчани.

Окрім цього, у звернення йдеться і про те, що необхідно реконструювати частину дороги на проспекті Червоної Калини та облаштувати смуги для повороту ліворуч на перехрестях проспекту Червоної Калини з вулицями Скрипника та Хуторівка. Мешканці вважають, що це є однією з причин масштабних заторів, які паралізують рух практично половини Сихівського району.

Також пропонується змінити розмітку на дорозі при з’їзді із Сихівського мосту на проспекті Червоної Калини (у напрямку центру) та запровадити напрямок руху «прямо» на двох смугах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *