ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарка вимагала хабара за довідку для дитини з інвалідністю

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали на хабарі 61-річну лікарку неврологічного відділення одного із медичних закладів Львова. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Встановлено, що 61-річна львів’янка, лікар-невролог одного зі львівських медичних закладів, вимагала та отримала від 30-річної мешканки Яворівського району, матері дитини-інваліда, 6000 гривень хабара.

За цю неправомірну грошову винагороду лікарка мала надати витяг із медичної картки хворої дитини для того, аби її мати могла оформити державну соціальну виплату для дітей-інвалідів.

Зловмисницю викрили працівники СБУ Львівщини за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Лікарку затримали у порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для неї міру запобіжного заходу. За вчинене жінці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *