ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень львівські патрульні спіймали 50 п’яних водіїв

Вероніка Рой

|

Протягом цього тижня патрульні затримали на Львівщині 50 нетверезих водіїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі патрульної поліції у Львівській області.

 

«Цього тижня патрульні склали 50 протоколів на водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Керування напідпитку входить в п’ятірку основних причин дорожнього транспортних пригод», – йдеться у повідомленні.

У патрульній поліції нагадують, що за керування транспортним засобом у стані сп’яніння водій несе адміністративну відповідальність згідно зі статтею 130 КУпАП:

  • На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.
  • Якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки.

У випадку, якщо особа втретє за рік керувала транспортним засобом у нетверезому стані,
передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу – 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *