ОСТАННІ НОВИНИ

Новостворені фірми збудують у центрі Львова готель та офіси

Наталя Дуляба

|

Чотириповерховий будинок на вул. І. Франка, 23-А, що відразу біля обласного військкомату, реконструюють під готель. А у його внутрішньому дворі збудуть офіси. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 5 квітня, видав виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, ТзОВ «Чародійка Холдинг» отримало містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежитлових приміщень на вул. І. Франка, 23-А із переплануванням та приєднанням верхнього технічного поверху у нежитлові будівлі із пристосуванням під офісні приміщення.

Втім як пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, у цьому приміщенні збираються відкрити готель. При цьому підприємство «Чародійка Холдинг» погодилось зробити фасад у такому вигляді, як це було заплановано ще у радянські часи.

«Ми підняли архів і знайшли креслення першого готельового фасаду у Львові, який розробив один із відомих радянських архітекторів. Всередині були вікна, а ззовні – суцільне скло. Тому ми порадили повернути цю історію, адже так «читався» фасад цього будинку при розробці вулиці», – додав Юліан Чаплінський.

Своїм рішенням виконавчий комітет встановив, що висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати 19,75 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Чародійка Холдинг» створили більше року тому, зареєстроване воно саме на вул. І. Франка, 23-А.

Засновниками компанії є Айесем Сайпрус ЛТД (90%, Кіпр) та Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Камет» (10%), засновниками яких є іноземці.

Основний вид діяльності ТзОВ «Чародійка Холдинг» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір статутного капіталу становить 150 тисяч гривень. Правонаступником ТзОВ «Чародійка Холдинг» є ТзОВ «Адамас», яке займається торгівлею ювелірних виробів.

Відразу біля майбутнього готелю у внутрішньому дворі ТзОВ «Елембуд» збирається звести офісну будівлю. Для цього виконавчий комітет дозволив знести існуючу сьогодні котельню.

Будівництво офісів вестимуть на земельній ділянці площею 0,0165 га, цільове призначення якої – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Вид використання – обслуговування нежитлової будівлі.

Згідно з рішенням, ТзОВ «Елембуд» може забудувати земельну ділянку на 95%, при цьому висота офісів не має перевищувати 22,3 м.

Зазначимо, що і майбутній готель, і офісна будівля знаходяться у межах історичного ареалу Львова.

Згідно з даними YouControl, ТзОВ «Елембуд» також зареєстроване на вул. І. Франка, 23-А, а створили фірму всього лише три місяці тому, у грудні 2018-го.

Засновником ТзОВ «Елембуд» є Олександр Барилюк. Жодними іншими підприємствами чоловік не володіє. Однак людину з таким ім’ям у травні минулого року Львівська міськрада позиціонувала як представника будівельної компанії Avalon Inc.

Основний вид діяльності ТзОВ «Елембуд» вказаний як будівництво житлових і нежитлових приміщень, розмір статутного капіталу – 10 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *