ОСТАННІ НОВИНИ

Директор інтернату здавав вихованців з особливими потребами у трудову експлуатацію власній доньці і зятю

Соломія Григор'єва

|

На Житомирщині судитимуть директора будинку-інтернату, його доньку та зятя, які використовували на різних роботах вихованців з відхиленням у психічному та фізичному розвитку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає Львівський портал.

 

Директора будинку-інтернату, що в Житомирському районі, а також його доньку та зятя, які працювали вихователями, обвинувачують у тому, що вони, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом тривалого часу, з метою незаконного збагачення, використовували вихованців інтернату для трудової експлуатації.

Зокрема, підопічних з особливими потребами, 1983, 1988, 1992 та 1994 років народження, керівник інтернату передавав своїй доньці та зятю, які на автомобілі відвозили їх на різні об’єкти для виконання фізично важких робіт.

Таким чином, вихованці з особливими потребами, які перебувають в уразливому стані, що позбавляє їх здатності повною мірою оцінювати і усвідомлювати свої дії та приймати самостійні рішення, вимушені були на ринку розвантажувати розфасовану у мішки цибулю, у лісі вантажити зрізану деревину, на присадибних ділянках розкидати чорнозем, переносити пісок та будівельні матеріали, виконувати інші роботи під час ремонту приміщень та у квартирі зятя директора інтернату.

Досудове розслідування проводило слідче управління Нацполіції області.

Справу розглядатиме Житомирський районний суд.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *