ОСТАННІ НОВИНИ

Днями на Львівщині стартують змагання з гірських автоперегонів

Вероніка Рой

|

З 5 по 7 квітня у Дрогобицькому районі та в місті Трускавці відбудtться черговий етап чемпіонату України з гірських автоперегонів «ІІІ Гран-Прі Трускавця 2019». Про це сьогодні, 3 квітня, під час брифінгу повідомив заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Андрій Тур, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, 5 квітня на Майдані Незалежності у Трускавці буде відкриття та презентація екіпажів. А 6 і 7 квітня відбудуться самі змагання: 6 числа – міський етап, а 7 квітня проходитимуть змагання на гірському перевалі між Східницею та Бориславом.

За словами голови Галицького Автомобільного Клубу, суддя національної категорії Сергія Єженкова, на ці змагання вже заявилося 21 учасника, з яких один екіпаж – з Польщі. Також на даний час організатори заходу чекають на підтвердження участі від учасника з Великої Британії.

«В цьому спорті автомобілі поділені на класи. Фаворитами є автомобілі повного приводу: «Мітсубіші», «Субару».  На цих змаганнях І та ІІ етапи будуть проведені на двох трасах. І траса – у місті Трускавець. Ми врахували ті зауваження, які були у минулому році. У нас будуть дві таких видовищні фігури: так звана «бочка з розворотом автомобіля на 360 градусів» та на Майдані Незалежності у Трускавці фігура – неправильна вісімка. Ці фігури є видовищні та показують рівень пілотування екіпажу. У другий день змагання пройдуть на трасі, яка у минулому році була відремонтована «Львівавтодором». Для пілотів вона є більш швидкісна», – зазначив він.

У змаганнях прийматимуть учать учасники з Києва, Кременчука, Закарпаття, Івано-Франківщини, а також шість представників зі Львова.

«Зараз тривають останні приготування, всі учасники налаштовані позитивно. Але хочу відзначити, що автомобільний спорт  є дуже дорогим і підготувати машину виходить не дешево. Також слід врахувати, що змаганнях використовують не 95 бензин, а 100, який коштує дорожче», – додав Сергій Єженков.

Додамо, що урочисте відкриття змагань та І етап, який проходитиме у місті Трускавці, будуть транслювати в прямій трансляції в Youtube.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *