ОСТАННІ НОВИНИ

Львів і Ригу з’єднав новий авіарейс. Перевізник пообіцяв привезти багато туристів

Соломія Григор'єва

|

У міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького урочисто відкрили нове авіасполучення Рига-Львів-Рига авіакомпанії airBaltic. Перший літак прилетів до Львова цієї ночі, 2 квітня.

 

Компанія airBaltic вже давно літає до Києва та Одеси, а тепер вирішила охопити і Західну Україну. Як зазначив під час прес-конференції Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Львів і Рига мають дуже багато спільного, тому їхнє об’єднання є дуже символічним.

«Сьогодні дуже важлива подія для відносин між Україною та Латвією – відкрито третій напрямок після Одеси і Києва, де буде літати airBaltic. Львів – це не тільки місто в Західній Україні, а й ворота до Трускавця, Східниці та Буковеля. З іншого боку, Рига є воротами до Таллінна, Вільнюса, Стокгольма, бо це справжній центр Північної Європи. Тому я бачу багато персперспектив для цього рейсу», – зазначив Юріс Пойканс.

Для відкриття цього напрямку було зроблено велику роботу, як самого аеропорту «Львів», так і представників усіх гілок влади.

«Якщо ми проаналізуємо, як розвиваються авіаперевезення з 2014 по 2019 рік, то можемо сміливо зробити висновок, що з монополізованого ринку ми вийшли на галузь, що динамічно розвивається. І в цьому велика заслуга комітету транспорту.

Надзвичайно приємно, що ми тепер маємо можливість полетіти до Риги не тільки з Києва нерегулярним рейсом чи з пересадками. Тепер у нас є прямий рейс зі Львова. За цим стоїть велика робота. Вірю, що такі повітряні мости будуть сприяти розвитку туризму, бізнесу та інших галузей», – сказав народний депутат, перший заступник голови комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ігор Васюник.

Як зазначила директорка міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, над переговорами з airBaltic кілька років працювала велика команда людей, адже це не просто сполучення з одним містом, а відкриття для львів’ян великого шматка Європи і світу.

«Ми вели переговори з airBaltic три роки, тому я надзвичайно рада, що авіакомпанія вирішила літати зі Львова. Цей перевізник є унікальним для нас, бо він не є лоукостом чи традиційною компанією. Тому від сьогодні ми надаємо нашому пасажиру ще одну альтернативу вибору в ціні і якості.

АirBaltic має дуже багато стикових рейсів у Ризі, тому сьогодні ми відкриваємо польоти не тільки до цього міста, а й до Скандинавії, Португалії, Франції, Іспанії, яких так хочуть львів’яни», – наголосила директорка аеропорту.

Авіарейс Львів-Рига буде здійснюватися 4 рази на тиждень в нічний час. Це сезонний рейс, тому поки буде перевозити пасажирів з 2 квітня по 26 жовтня 2019 року. Вартість квитків стартує від 49 євро в один бік.

«Згідно з наших прогнозів, авіакомпанія airBaltic привезе до Львівщини багато туристів з різних країн, адже зараз ми маємо більше 70 напрямків зі столиці Латвії. Окрім того, віримо, що українці теж більше літатимуть до Риги чи через неї здійснюватимуть свої подорожі», – вважає голова представництва airBaltic в Україні Марія Радченко.

Зазначимо, що з цим рейсом в Ризі легко зістиковуються 36 інших напрямів, що дає зможу швидко здійснити пересадку та полетіти до того міста чи країни, з якого наразі не можна прямо добратися зі Львова.

Довідка

Авіакомпанія airBaltic була заснована у 1995 році і є національним перевізником Латвії. Компанія дуже стрімко розвивається, з кожним роком нарощує все більшу мережу напрямів і рейсів. У 2018 році airBaltic перевезла більше 4 мільйонів пасажирів. Четвертий рік поспій зберігає за собою статус найпунктуальнішого авіаперевізника Європи.

Це гібридна авіакомпанія, тобто вона не є лоукостом чи традиційним перевізником, а поєднує у собі як бюджетні так і бізнес-польоти. Перевізник є лояльним до пасажирів, тому надає їм багато додаткових послуг та бонусів.

Фото: Руслан Литвин, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *