ОСТАННІ НОВИНИ

Мережа супермаркетів «Сільпо» у Львові заявила, що не відмовиться від поліетилену у день екоакції

Наталя Дуляба

|

9 квітня у Львові відбудеться екологічна акція «Без поліетилену», в межах якої найбільші мережі супермаркетів відмовляться на цілий день від використання поліетиленових пакетів і одноразової пластикової тари. Натомість покупцям пропонуватимуть обрати альтернативу цим шкідливим виробам та придбати паперовий пакет чи багаторазову екоторбинку. Втім мережа супермаркетів «Сільпо» заявила, що не планує в цей день відмовлятися від поліетиленових кульків. Відповідний лист сьогодні, 1 квітня, надійшов у редакцію Львівського порталу.

 

У листі PR-менеджер мережі супермаркетів «Сільпо» Олександра Власюк спочатку наголосила, що представники компанії не давали згоди на участь в акції «Без поліетилену». Втім згодом вона пояснила, що цього дня у Львові лише збільшиться кількість магазинів, де на касах покупцю пропонуватимуть паперові пакети та багаторазові торбинки. Натомість про відмову від поліетиленових пакетів навіть на один день не йдеться.

«Річ у тому, що на прес-конференції йшлося про будь-яку залученість в акцію (а не обов’язково повну відмову від поліетилену). Представник мережі міг заявляти лише про часткову залученість (паперові пакети, екоторбинки і т.д.). Про повну відмову від поліетиленових пакетів навіть на один день, на жаль, не йдеться», – пояснила Олександра Власюк.

Зазначимо, що 28 березня у Львівській міськраді для журналістів проводили прес-конференцію, під час якої представники влади та екоактивісти розповідали про акцію «Без поліетилену». Під час заходу також були присутні представники п’яти мереж супермаркетів і гіпермаркетів Львова, в тому числі й «Сільпо», які заявили про свою готовність долучитись до такої ініціативи.

Зауважимо, що 9 квітня у деяких мережах супермаркетів львів’янам пропонуватимуть на касах замість поліетиленових кульків паперові пакети або багаторазові екосумки. Також одноразові рукавички планують замінити на щипці та лопатки, а у відділах випічки можна буде обрати паперовий пакет. Втім остаточний вибір – за самим покупцем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *