ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники затримали двох осіб на автівках з підробленими документами

Соломія Григор'єва

|

Працівники Львівської митниці ДФС викрили підроблені документи на автомобілі. Було виявлено двох громадянин, які подав до митного контролю документи на автомобілі, які ніколи не були зареєстровані в європейських країнах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС Львівщини.

 

Зокрема, до митного контролю було подано документи на автомобілі 2012 року випуску OPEL VIVARO та VOLKSWAGEN TRANSPORTER. Згідно з поданими документами їх продавцем є канадська компанія, а покупцем – одне з товариств з обмеженою відповідальністю міста Луцька. Також подано свідоцтва про реєстрацію цих автомобілів в Австрії та Іспанії.

Однак на підставі відповідей митних органів Австрії та Іспанії на запити Львівської митниці встановлено, що автомобіль OPEL VIVARO ніколи не був зареєстрований в Австрії, а свідоцтво про реєстрацію є підробленим. Крім цього, компетентними органами Республіки Австрії не встановлено фактів експорту чи імпорту зазначеного транспортного засобу. Стосовно іншого автомобіля встановлено, що ідентифікаційний номер кузова автомобіля VOLKSWAGEN не відповідає жодному автомобілю, зареєстрованому в Іспанії, номерний знак з іншим номером шасі відповідає автомобілю Audi А3, і продовжує перебувати у власності фізичної особи. Згадане вище вказує на те, що документація на автомобіль, реєстраційний сертифікат та технічна сторінка є підробленими.

Таким чином, керівник канадської компанії імпортував на митну територію України транспортні засоби і як підставу для їх переміщення та митного оформлення подав органу доходів і зборів підроблені документи.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Складено протоколи про порушення митних правил. Справи буде скеровано до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *