ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голова однієї з дільничних виборчих комісій зіпсувала бюлетені

Андрій Котенський

|

На Львівщині голова однієї з дільничних виборчих комісій зіпсувала 180 виборчих бюлетенів, поставивши штамп «ВИБУВ» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду Президента України, оскільки вважала, що він «знявся з виборів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Національної поліції у Львівській області.

 

За даними відомства, у Кам’янко-Бузький відділ поліції 29 березня надійшло повідомлення від голови однієї з окружних виборчих комісій про те, що голова однієї з дільничних виборчих комісій «помилково зіпсувала 180 бюлетенів для голосування, поставивши штамп «ВИБУВ» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду Президента України, оскільки вважала, що він знявся з виборів».

Попередньо встановлено, що 28 березня голова дільничної виборчої комісії почула від невідомої особи, що один з кандидатів нібито вибув з виборчих перегонів та проштампувала 180 виборчих бюлетенів відповідним штампом. Виявивши помилку, 29 березня, жінка сама повідомила про подію в окружну виборчу комісію.

Відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Правоохоронці вилучили речові докази, проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *