ОСТАННІ НОВИНИ

Година Землі. Сьогодні Львів поглине у темряву

Андрій Котенський

|

Вже вдесяте Львів приєднається до найбільшої природоохоронної акції у світі «Година Землі», започаткованої Всесвітнім фондом природи WWF, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Так, 30 березня о 20.30 год. у Львові погасне світло на головних спорудах міста — Ратуші, Архикатедральному соборі святого Юра і телевежі на Високому Замку.

Цього ж дня о 18.00 год буде висаджено пам’ятне дерево липа у РЛП «Знесіння», а також викладена свічкова ілюмінація у вигляді цифри 60, що символізує «Годину Землі». У цей день в трьох закладах мережі «!Fest» (Театр пива «Правда», «Львівська копальня кави», «Джига») відбудуться вечірні акустичні концерти при свічках.

Напередодні акції, 27 березня о 15.00 пластуни разом з WWF Україна проведуть флешмоб, щоб привернути увагу містян до акції і проблем екології. На площі перед пам’ятником Іванові Франку вони викладуть «живий» символ «Години Землі», який буде зафіксовано за допомогою аерозйомки. У акції візьмуть участь близько 60 осіб.

«Година Землі» проводиться щорічно в останню або передостанню суботу березня. Під час акції люди, організації та комерційні установи вимикають необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину. Уперше акція відбулася у Сіднеї 2007 року, а вже за рік її підтримали у всьому світі.

Тема «Години Землі» 2019 — Connect2Earth (Злови зв’язок із Землею) — це заклик відновити гармонійні взаємини із планетою, які людство почало катастрофічно швидко втрачати. Саме тому своєрідним лого події є позначка зв’язку, подібна до знаку WiFi.

Довідка

Всесвітній фонд природи (WWF) — одна з найбільших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у понад 100 країнах за підтримки більш ніж 5 млн. людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи — зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою. Цього можна досягти шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів, зменшення рівня забрудненості довкілля та марнотратного споживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *