ОСТАННІ НОВИНИ

З 2020 року іноземні студенти будуть складати ЗНО з мови, якою навчаються

Наталя Дуляба

|

Міністерство освіти і науки із 2020 року вводить обов’язкове ЗНО для студентів-іноземців із тієї мови, якою вони навчаються в українських вишах. Також візьмуться й за рівень володіння іноземними мовами самих викладачів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

 

Як розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич, тести з мови іноземні студенти складатимуть після першого курсу навчання в українських вишах. Восени цього року ЗНО проходитиме у тестовому режимі.

Таку ініціативу міністерство запроваджує через численні скарги самих студентів-іноземців на якість викладання іноземними для них мовами (російською та англійською), а також скарги посольств іноземних держав.

«Цього року восени відбудеться перший пробний іспит з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі заклади вищої освіти. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати усі іноземні студенти після закінчення першого курсу. Цим питанням опікується Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент отримуватиме сертифікат про складання іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона додала, що студенти, які навчаються англійською мовою і мають міжнародні сертифікати (на кшталт IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate із рівнем знань не менше В1) повторно здавати англійську не будуть. Їхній сертифікат автоматично враховуватиметься як успішно складений іспит.

«Відповідно, якщо ми висуваємо такі вимоги до знань мови навчання студентами, то ще суворіші вимоги мають бути і до викладачів закладів освіти, які навчають іноземних студентів. Їхній рівень володіння мовою має бути не нижче В2. Цього року ми приділятимемо особливу увагу виконанню цих умов», – зазначила Лілія Гриневич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *