ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть ввести штрафи за перевезення дітей без автокрісел

Наталя Дуляба

|

В Україні планують істотно збільшити штрафи для водіїв. Відповідні законопроекти вже подали до Верховної Ради. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

Перший законопроект (№10131) стосується порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами.

Можливий розмір штрафу – 510 гривень (30 неоподаткованих мінімумів). Натомість сьогодні штраф становить 51 гривню (10 неоподаткованих мінімумів).

Другий законопроект (№10130) стосується введення в Кодекс про адміністративні правопорушення нового штрафу – за порушення правил перевезення дітей. Іншими словами мова йде про автокрісла.

Можливий розмір штрафу теж становитиме 510 гривень. Якщо ж водій знову попадеться на перевезенні дитини без автокрісла, то штраф складатиме 850 гривень (50 неоподатковуваних мінімумів доходів).

«Відсутність законодавчої норми щодо відповідальності за порушення правил перевезення дітей, призводить до їхнього вибіркового використання. Відсутність штрафу за це правопорушення створює у суспільстві уявлення, що порушення цих норм є чимось дріб’язковим та несуттєвим. Це призводить до масового ігнорування встановлених правил перевезення дітей, а особливо, до ігнорування в користуванні автокріслами, хоча наслідком може стати загибель дитини», – йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Зазначимо, що дітей віком до 12 років і зростом до 145 сантиметрів заборонено перевозити у машині без використання спеціальних засобів, які дозволять пристебнути дитину пасками безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *