ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть підприємця, який на школах «заробив» 119 тисяч гривень

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами та підробленні документів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

Встановлено, що обвинувачений, зареєстрований як фізична особа-підприємець, та маючи в своєму підпорядкуванні найманих працівників, у вересні 2015 року уклав договір підряду із департаментом містобудування Львівської міської ради. Згідно з його умовами ФОП мав встановити шумозахисні екрани довкола декількох навчальних закладів у Львові.

Однак у жовтні-грудні 2015 року, перебуваючи на об’єктах будівництва, правопорушник склав, підписав, засвідчив печаткою та видав завідомо неправдиві офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт). У них він безпідставно завищив вартість окремих робіт, зокрема, тих, які взагалі не виконувалися.

Після того, як бізнесмен отримав від мерії 119 тисяч гривень, він витратив їх на власні потреби.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2, ч.3 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) та за ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення). За вчинене зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Під час досудового розслідування до фігуранта застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *