ОСТАННІ НОВИНИ

На дорогах Львівщини минулої доби сталося 55 ДТП

Соломія Головіна

|

На автошляхах Львівщини 22 березня сталися 55 дорожньо-транспортних пригод: 37 – у Львові, 18 – в області. У двох ДТП тілесні ушкодження отримали двоє осіб, зокрема пасажир та водій. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Одна з автопригод трапилася о 16.50 на вулиці Галицького у місті Старий Самбір. Поліцейські встановили, що водій автомобіля «Ауді А4», 25-річний житель Старосамбірського району, скоїв наїзд на пішохода, 12-річного місцевого хлопчика. Учня п’ятого класу госпіталізовано в хірургічне відділення з діагнозом: «закритий перелом верхньої третьої малогомілкової кістки правої ноги зі зміщенням, садини обличчя». За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років, або без такого.

Інша ДТП сталася о 21.20 на автодорозі Рівне – Берестечко – Буськ – Перемишляни поблизу села Ниви, Буського району. Попередньо правоохоронцями було встановлено, що 48-річний житель Буського району, керуючи автомобілем «Ауді А4», скоїв зіткнення з автомобілем «Опель Зефіра», яким керував 21-річний мешканець цього ж району. Водія «Ауді» госпіталізовано в реанімаційне відділення з діагнозом: «політравма». Зараз поліцейські встановлюють усі обставини ДТП, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

За наслідками 53 дорожньо-транспортних пригод поліцейські склали адмінпротоколи за ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *