ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці розповіли подробиці про злочинну групу, яка розповсюджувала наркотики через Інтернет

Вероніка Рой

|

Злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків через мережу Інтернет, правоохоронці відстежували із жовтня минулого року. Про це сьогодні, 22 березня, під час брифінгу розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерала поліції третього рангу Валерій Середа, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Люди неодноразово повідомляли нам про випадки так званої реклами, яка з’являлася на стінах будинків у нашому місті. Там рекламувалася можливість придбання наркотиків через мережу Інтернет. Дану групу ми відстежували з жовтня минулого року – це фактично майже півроку. Цей злочин має свою специфіку в самому відслідковуванні та доведенні фактів. Зазначу, що на Львівщині було вперше задокументовано факт збуту наркотичних засобів із застосування мережі Інтернет. Вийти на учасників злочинної групи було важко, оскільки там було декілька ступенів реалізації. Загальна вартість того, що вилучили правоохоронці, за цінами «чорного ринку» становить 1,5 млн грн.  Процесуальні дії продовжуються. Усі учасники правоохоронцями затримані, вони перебувають у ізоляторах тимчасового тримання і буде вирішуватися питання щодо подальшої запобіжної міри », – сказав він.

Також Валерій Середа повідомив, що правоохоронці проводили обшуки вдома у членів злочинної групи, де було виявлено об’ємні розміри різних наркотиків.

Загалом за результатами цієї реалізації правоохоронцями затримано чотирьох осіб, які безпосередньо були задіяні у схемі організації збуту наркотиків. Один з них був організатором, а троє – виконавцями. Також у групу входила і дівчина молодого віку.

«Слідчими прокурорами будуть подані до суду клопотання про обрання запобіжних заходів. Безумовно ми ініціювати тримання під вартою всім чотирьом учасникам групи. Троє учасників є досить молодого віку – 90-х років. Також є сімейний підряд, адже працював син і батьки, ще один з учасників є студентом медичного вишу», –  повідомив перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький.

Як додав Олександр Русецький, схема розповсюдження наркотиків полягала у тому, що через мережу Інтернет, з використанням месенджеру розповсюджувалася інформація про ресурси, за допомогою яких можна було замовити той чи інший наркотичний засіб. Відповідно, отримавши замовлення, група осіб за допомогою комп’ютерної техніки, смартфонів приймали це замовлення, вказували спосіб оплати – банківські картки, карткові рахунки. В подальшому учасники групи повідомляли по місця так званих закладок. Закладки могли бути розташовані по всьому місту.

Відео: поліція Львівської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *