ОСТАННІ НОВИНИ

Підпали сухостою біля Грибович: мерія вимагає від правоохоронців провести розслідування

Наталя Дуляба

|

Протягом 20-21 березня території Мелехівської і Грибовицької сільських рад виникли три підпали сухостою, які за розою вітрів рухалися в бік сміттєзвалища і озер із гудронами. Тому міська рада Львова вимагає, аби правоохоронці провели розслідування та покарати паліїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії.

 

Як розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, всі займання вчасно змогли погасити рятувальники. Однак у четвер, 21 березня, загорання сухої трави сталось біля дороги, за якою розпочинається Грибовицьке сміттєзвалище, та на відстані 15 м від озера з гудронами.

«Я закликаю силові структури, зокрема МВС у Львівській області, СБУ, у межах своїх повноважень провести розслідування цих підпалів, покарати порушників та вжити превентивних заходів для недопущення схожих випадків у майбутньому. Зважаючи на масу ТПВ, яка знаходиться на полігоні, на кількість біогазу, який там є, наслідки від загорання можуть бути катастрофічними», – наголосив Сергій Бабак.

За його словами, до підпалів сухостою, які зафіксовані на камери відеоспостереження, є байдужими голови сільських рад Малехова і Грибович.

Як зауважив начальник Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич, сільським головам вже надіслали листи з проханням надати пояснення щодо цих загорань.

«Протягом двох днів спостерігаємо підпали неподалік від полігону ТПВ. На моє особисте переконання це є штучне створювання негативу стосовно цього полігону. Там є токсичні відходи, які швидко загораються. Скільки часу може піти на гасіння такого загорання, навіть важко уявити. Також викиди в атмосферне повітря будуть жахливими. Відтак Держекоінспекція сьогодні надіслала листи головам сільських рад цих територій, щоб вони надали нам повні, об’єктивні пояснення щодо ситуації, яка відбувається на їхній території», – розповів Микола Маланич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *