ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні центри поєднають якісними дорогами за чотири роки, – Гройсман

Соломія Головіна

|

В Україні до 2022 року включно планують всі обласні центри з’єднати якісними дорогами. Про це під час робочої поїздки на Львівщину заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

Як він пояснив, облаштування якісних доріг передбачене у погодженій Стратегії розвитку українських доріг на 2018-2022 роки.

«Яке стратегічне завдання я поставив кілька років назад? Ми маємо взагалі відійти від ямкового ремонту і робити системний ремонт, який передбачений Стратегією розвитку українських доріг. Ми її затвердили торік. Вона передбачає протягом 2018 – 2022 років включно з’єднати усі обласні центри якісними дорогами», – сказав Володимир Гройсман.

Також він зауважив, що цього року на дороги України виділили рекордні 55 мільярдів гривень.

«2018-й – фактично перший рік реалізації цієї стратегії – з’єднання усіх обласних центрів. Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк, Ужгород – ті дороги, які вже з’єднали Львів із іншими містами. Зараз наше завдання – з’єднання зі західними кордоном. Ще є питання розв’язання проблем доріг всередині регіону та саме ця ж стратегія передбачає будівництва доріг у кожній області. Маєте зрозуміти одну річ, ми ще ніколи так рано не розпочинали роботи на дорогах. Але нам потрібен час, щоб привести дороги до ладу, тому що до нас фактично 20 років їх не ремонтували», – додав він.

У рамках робочої поїздки на Львівщину прем’єр оглянув хід ремонтних робіт на автомобільній дорозі Львів – Пустомити – Меденичі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *