ОСТАННІ НОВИНИ

Академія сухопутних військ впроваджує експериментальний проект «Лідерські курси»

Соломія Григор'єва

|

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває пілотний проект з підготовки кваліфікованих офіцерських кадрів для Збройних Сил України за один рік під назвою «Лідерські курси». Безпрецедентний експеримент проходить під пильним контролем керівництва ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

 

Так, із військовослужбовцями, котрі проходять підготовку на «Лідерських курсах», зустрівся директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Олег Яцино. В ході зустрічі високопосадовець поспілкувався зі слухачами пілотного проекту та керівництвом Національної академії, обговорив перебіг підготовки майбутніх офіцерів, переваги та слабкі сторони експерименту, а також подальші перспективи кар’єрного зростання його майбутніх випускників. Варто зазначити, що зустрічі у такому форматі відбулись як у пункті постійної дислокації видового військового вишу у Львові, так й у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки навчального закладу, де зараз триває етап польового вишколу слухачів одного з напрямків підготовки «Лідерських курсів».

Підсумками спільної роботи стали промовисті висновки представника вітчизняного оборонного відомства, керівництва вишу та самих слухачів, які засвідчили, що пілотний проект в повному обсязі виправдовує надії, які на нього були покладені. Слухачі, незважаючи на їхній попередній досвід військової служби, значно поглибили свої теоретичні знання та практичні навички, далі впевнено опановують необхідний для майбутньої служби навчальний матеріал. Також підтвердили свою ефективність й мотиваційні чинники, що сприяють опануванню слухачами військовим фахом.

Нагадаємо, що пілотний проект з підготовки кваліфікованих офіцерських кадрів для ЗС України за один рік під назвою «Лідерські курси» був запроваджений у Національній академії сухопутних військ влітку минулого року. Він передбачає вишкіл офіцерів для Вітчизняного війська за 12 місяців. Головними вимогами для вступників є наявність вищої освіти не нижче освітнього ступеню «бакалавр» та придатність до військової служби за станом здоров’я. При зарахуванні на навчання слухачі підписують контракт зі Збройними Силами України та отримують відповідне грошове забезпечення, інші види забезпечення, а також користуються усіма соціальним гарантіями, які передбачені для військовослужбовців за контрактом. По завершенню навчання та за умов успішного складання іспитів усі випускники курсів отримають кваліфікацію «офіцер управління тактичного рівня», військове звання «молодший лейтенант» та гарантовано будуть призначені для подальшого проходження служби на посадах офіцерського складу в ЗС України.

Слухачі перших двох груп, які були сформовані в межах пілотного проекту, здобувають військово-облікові спеціальності за напрямками управління діями підрозділами механізованих військ, а також управління діями артилерійськими підрозділами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *