ОСТАННІ НОВИНИ

Вчені вважають, що люди стають повністю дорослими приблизно до 30 років

Вероніка Рой

|

Вчені Кембриджського університету Великої Британії, які досліджують мозок та нервову систему людини стверджують, що люди не стають повністю дорослими, доки їм не виповниться близько 30 років. Про це пише Громадське з посиланням на BBC.

 

Зазначається, що у Британії, як і в Україні, за законом людина вважається дорослою з 18 років. Однак вік дорослішання є індивідуальним.

«Твердження про перехід з дитинства в доросле життя, виглядає все більш абсурдним. Це набагато тонший перехід, який відбувається протягом трьох десятиліть. Не існує дитинства, а потім одразу дорослого життя. Люди проходять певний шлях по певній траєкторії», — зазначив професор Пітер Джонс із Кембриджського університету.

За результатами дослідження вчених, люди старші 18 років усе ще переживають зміни в мозку, які можуть впливати на поведінку і роблять їх більш схильними до розвитку психічних розладів. Такий розвиток головного мозку триває приблизно до 30 років.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що Україна посіла 179 місце із 195 країн світу у рейтингу старіння населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *