ОСТАННІ НОВИНИ

За 2,5 місяці на Львівщині стались 452 пожежі сухої трави та 23 торфу

Соломія Григор'єва

|

Із настанням періоду весняних господарських робіт вкотре про себе нагадує проблема пожеж сухостою. Від початку року на Львівщині виникло 452 пожежі сухої трави та очерету, а також 23 пожежі торфу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

Основними причинами виникнення таких пожеж є підпали або необережне поводження з вогнем. Причиною таких загорань найчастіше стають горе-господарі, які не здогадуються, якої шкоди завдають довкіллю.

Найбільше пожеж сухостою у поточному році виникло у Пустомитівському, Сокальському, Жовківському та Яворівському районах.

Внаслідок таких пожеж нищиться не лише флора та фауна, але й згорає людське майно. До прикладу, 8 березня в місті Рава-Руська пожежа сухостою виникла на території приватного господарства. Внаслідок пожежі знищено дрова на площі 30 кв.м, суху траву та чагарник окремими осередками на площі 900 кв.м, а також пошкоджено 3 вікна житлового будинку.

9 березня у Сокальському районі внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 500 кв.м, дерев’яний житловий будинок, площею 48 кв.м, та дерев’яну господарську будівлю, площею 20 кв.м.

17 березня в селі Велика Воля Миколаївського району внаслідок пожежі на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1000 кв.м. Рятувальники запобігли згоранню 2 будівель.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців з проханням дотримуватись елементарних заходів пожежної безпеки і, в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних ділянок і на дачах.

В жодному разі не розводьте багаття поблизу будівель і не залишайте його без нагляду. Також не розпалюйте багаття в лісі – це дуже небезпечно. Не дозволяйте дітям підпалювати суху траву!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *