ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка доручив довести до ладу сервісні зони біля пунктів пропуску на Львівщині

Вероніка Рой

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка доручив департаменту інфраструктури ЛОДА покращити стан сервісних зон біля пунктів пропуску на Львівщині, оскільки більшість з них наразі є в неналежному стані. Про це він заявив, сьогодні, 18 березня, під час апаратної наради ЛОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами начальника Львівської митниці ДФС Левка Прокіпчука, загальний стан сервісних зон біля пунктів пропуску є в незадовільному стані.

«Перед усіма пунктами пропуску земельні ділянки, які межують з кордоном, є розпайовані і роздані громадянам, що там проживають. Відповідно це ускладнює питання побудови відповідних терміналів чи створення санітарних умов для подорожуючих», – сказав Левко Прокіпчук.

За його словами, одна з найкращих ситуацій із сервісними зонами є у пункті пропуску «Корчова».

«Там ділянка є у приватній власності. Але власник там створив термінал, де вантажні транспортні засоби можуть заїхати, стати на відстій, отримати мінімальні послуги. Щодо пункту пропуску «Шегині», то цей пункт пропуску межує з населеним пунктом, і в самому населеному пункті інфраструктура більш-менш придатна, а тому санітарні умови і сервісні зони є на відповідному рівні. Попри це, близько року ми узгодили спільно з прикордонною службою та патрульною поліцією, що чергу виносимо за межі населеного пункту. І власне ця зона, де виноситься черга, на жаль, не є достатньо укомплектована смітниками, ні відповідними санітарними умовами тощо. Перед пунктом пропуску «Грушів»-«Будомишль» фактично сервісної зони взагалі немає. Щодо пункту пропуску «Угринів»-«Долгобичув», то та цій ділянці також відсутні стоянки для легкових автомобілів та автобусів. Є там одна громадська вбиральня, але сказати , що вона в належному стані не можна», – додав начальник Львівської митниці ДФС

Відтак голова Львівської ОДА доручив департаменту інфраструктури ЛОДА зайнятися розвитком сервісних зон біля пунктів пропуску на Львівщині.

«Кожна людина, яка в’їжджає на територію України, бачить це. Я навіть не знаю, як це назвати…», – сказав голова Львівської ОДА.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *