ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартував місячник озеленення та толок

Соломія Григор'єва

|

Сьогодні, 18 березня, на Львівщині стартував місячник озеленення, прибирання та благоустрою, який триватиме до середини квітня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Кожний громадянин має змогу стати корисним для довкілля та прищепити в суспільній свідомості підтримувати чистоту шляхом організації невеличких екологічних акцій. До прикладу, прибрати територію чи висадити зелені насадження (квіти, кущі та дерева) у власному дворику, на вулиці, біля під’їзду будинку тощо. Таким чином, донести усім мешканцям –  від маленького до великого, як важливо підтримувати чистоту та проводити озеленення територій.

Зазначимо, що 13 квітня відбудеться загальнообласна толока. Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА закликає підприємства, установи, організації, мешканців Львівщини активно долучатися до загальнообласної толоки шляхом очищення від сміття прибудинкових територій, територій парків, скверів, алей, проведення упорядкування та благоустрою русел і берегів річок,  каналів, джерел, водойм, здійснення висадки нових зелених насаджень, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

«У сучасному світі необхідно звертати увагу людей на те, що природу рідної землі потрібно берегти. Люди повинні пам’ятати, що життя на Землі залежить від діяльності людини й потребує постійної уваги та підтримки. Важливо не лише прибрати сміття раз на рік, а постійно виховувати в собі культуру охорони довкілля», – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Окрім цього, в соціальній мережі запустили екологічний челендж під назвою trash-tag, який поширюється по всьому світу. За умовами екологічного флешмобу: необхідно сфотографувати забруднене місце, прибрати його і викласти фото “до-після” прибирання із хештегом #trashtag.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *