ОСТАННІ НОВИНИ

250 контрактників авіації отримали житло у нових гуртожитках на Бродівщині

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 14 березня, на Бродівському гарнізоні ввели в експлуатацію два нещодавно збудованих гуртожитки для 250 контрактників Збройних сил України. Умови проживання у нових гуртожитках перевірив і Міністр оборони України Степан Полторак. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Гуртожитки для контрактників, які проходять службу у 16-й окремій бригаді армійської авіації «Броди, збудували менше ніж за рік. Загальна вартість будівельно-монтажних робіт склала майже 32 мільйони гривень.

За словами Міністра оборони України Степана Полторака, наразі в Україні завершується будівництво 184 гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців.

«Сьогодні ми перевірили умови новозбудованих гуртожитків для особового складу 16-ї бригади армійської авіації «Броди», в які буквально вчора-позавчора заселилися хлопці та дівчата… Ми практичного кожного тижня в Україні відкриваємо такі гуртожитки.  Ця робота буде продовжена не тільки для військовослужбовців, які проходять службу за контрактом і неодружених. Будинки будуються і для сержантського складу, і для одружених військових, які мають сім’ї, аби вони проживали у комфортних умовах. Для цього фінансовий ресурс минулого і цього року є таким, який дозволяє з оптимізмом дивитися у майбутнє», – зазначив Степан Полторак.

Також Степан Полторак повідомив, що у минулому році на придбання житла для військовослужбовців було передбачено 750 млн грн. В цілому планують забезпечити житлом більше 23 тисяч військовослужбовців.

Нові гуртожитки, які збудували для військовослужбовців 16-й окремій бригаді армійської авіації «Броди», двоповерхові, покращеного планування. Кожне приміщення розподілене на двокімнатні блоки, у яких є власна душова кімната та туалет.

Окрім цього, на кожному поверсі є кухня, а також спеціалізовані побутові кімнати із пральними машинами, сушарками, місцями для прасування одягу тощо.

Опісля перевірки гуртожитків, Степан Полторак перевірив і якість харчування в їдальні 16 бригади армійської авіації, яка переведена на нову систему харчування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *