ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на унікальну виставку живопису «Астральне рандеву»

Соломія Григор'єва

|

У львівській медіатеці Alliance Française, що на вул. Огієнка, 18А, відкрилась виставка живопису молодого художника Володимира Петришина «Астральне рандеву». Митець ніколи не вчився писати картини, проте дуже пристрасно та мальовничо показує те, що виринає в його душі, передає кореспондент Львівського порталу.

Автор не має мистецької освіти, адже основним видом його діяльності є психіатрія: Володимир Петришин працює лікарем-психіатром. А творчість пензля, як він сам висловлюється, є радше покликанням. Свої перші картини Володимир почав малювати близько 7 років тому.

«Моє натхнення – це ефемерна матерія. Іноді просто їду в тролейбусі, виникає якийсь спалах всередині, з’являється бажання якісь емоції перенести на полотно, потім ці емоції кристалізуються у ціль і далі вже від мене майже нічого не залежить. Я просто купую полотно, фарби і починаю творити», – розповів митець.

Загалом виставка налічує 36 полотен, проте Володимир Петришин написав понад сотню картин. Більшість своїх творінь художник дарує людям, які його оточують і надихають малювати.

«Кожна людина, яка зустрічалась на моєму життєвому шляху, так чи інакше відображена на цих полотнах. Ці картини – це я, мої емоції і переживання, загалом моє життя», – наголосив митець.

Виставка живопису Володимира Петришина «Астральне рандеву» діятиме у приміщенні Альянс Франсез до 24 березня, тож усі бажаючі можуть безкоштовно подивитись на ці картини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *