ОСТАННІ НОВИНИ

На пожежах Львівщини виявлено тіла трьох людей

Андрій Котенський

|

За минулу добу у вогні на Львівщині загинули три людини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

За даними відомства, 1 березня, об 8:33 пожежа виникла в житловому будинку в місті Жидачів по вул. Дерев’янка 28, де під час розвідки пожежі рятувальники виявили тіло 42-річного власника будинку.

Того ж дня о 09:06 у місті Стрий виникла пожежа на другому поверсі двохповерхового житлового будинку, де під час рятувальних робіт вогнеборці виявили тіло 87-річної власниці.

2 березня о 4:17 год спалахнула пожежа у Стрию по вул. Вишнева 1, в квартирі на четвертому поверсі чотирьохповерхового житлового будинку. Під час розвідки рятувальники виявили тіло 70-річного власника.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі, необережне поводження з вогнем.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Практично кожній пожежі можна запобігти.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

  • не залишайте маленьких дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • не паліть цигарок у ліжку;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним або газовим опаленням.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення!

Додамо, що від початку року на Львівщині виникло 498 пожеж, внаслідок яких уже загинуло 30 людей, а 15 осіб було травмовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *