ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкривають Центр соціальної підтримки

Андріяна Баланда

|

У Львові анонсували відкриття Центру соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і внутрішньо переміщених осіб. Центр запрацює на вул. Угорській, 2 (праве крило), і тут можна буде отримати комплексну соціальну допомогу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Усі ремонтні роботи у Центрі вже завершені. Зараз триває етап введення об’єкта в експлуатацію, й одразу після цього розпочнеться процес заселення установи. Адже команда фахівців у Центрі вже працює.

Тимчасовий прихисток отримуватимуть особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і внутрішньо переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

«Здолати кризовий період у житті люди зможуть у комфортних умовах, адже у Центрі передбачено приміщення для прання, харчоблок, санвузол, душові кімнати. Більше того, там функціонуватимуть приміщення для тренінгів, семінарів і майстер-класів, і фахівці Центру сприятимуть своїм підопічним у соціальній інтеграції, та надаватимуть психологічну і юридичну допомогу. А ще допомагатимуть у пошуках роботи», — розповіли в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

До слова, центр соціальної підтримки розрахований на 90 ліжко-місць: 80 місць передбачено для осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, і 10 місць — для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зараз у Центрі активно працюють над формуванням переліку потенційних одержувачів соціальних послуг. Зокрема, Комісія з питань зарахування/відрахування та спірних питань при Центрі, до складу якої входять представники громадських організацій та місцевої влади, уже рекомендувала до поселення 37 осіб (з них — 11 дітей). Загалом заяви подали 58 дорослих осіб (разом із дітьми 74 особи).

Максимальний термін проживання у Центрі становить 6 місяців, але за необхідності завершення здійснення заходів із соціальної адаптації чи соціальної інтеграції та реінтеграції, за погодженням Комісії, видається наказ директора Центру про продовження строку перебування осіб до року часу.

Створення Центру здійснено в рамках проекту допомоги внутрішньо переміщеним особам «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що фінансується за кошти Уряду Федеративної Республіки Німеччина через Банк Розвитку KfW та Львівською міською радою. Виконавці проекту: Український фонд соціальних інвестицій та управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Загальна вартість проекту становить 24,3 млн. грн. (з них близько 10 млн — кошти з міського бюджету Львова).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *