ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК склало протоколи про корупцію на чиновників ЛОДА, які літали в Брно коштом Синютки

Вероніка Рой

|

Національне агентство з питань запобігання корупції 20 лютого склало протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно Ірини Гримак, заступника голови Львівської облдержадміністрації, Любомири Мадзій, директора департаменту освіти і науки, та Романа Филипіва, екс-директора департаменту економічної політики ЛОДА. Про це повідомляє сайт «Наші гроші. Львів».

 

6 лютого аналогічний протокол склали відносно Наталії Хмиз, яка очолювала департамент агропромислового комплексу ЛОДА. Протоколи відносно Наталії Хмиз, Ірини Гримак, Любомири Мандзій та Романа Филипіва вже скерували до Галицького районного суду Львова.

Усі вони у жовтні 2017 року злітали до Брно (Чехія) і назад до Львова чартерним рейсом, який оплатив ще один пасажир – голова Львівської ОДА Олег Синютка. Літак Онуру, яким делегація ЛОДА скористалася для перельоту в Брно і додому.

Зазначається, що реактивний літак бізнес-класу Falcon 2000, яким команда Синютки літала в Брно, належав «Онуру» – одному з найбільших в області підрядників з ремонту доріг. За переліт Синютка сплатив символічні 29,8 тис. грн.

НАЗК склало протоколи на службовців, бо фактично вони отримали подарунок від Олега Синютки у вигляді оплати перельоту на суму 4842 грн на кожну особу. Водночас НАЗК не побачило проблем в тому, що Синютка сплатив за переліт лише 29,8 тис. грн, хоча його ринкова вартість є значно вищою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *