ОСТАННІ НОВИНИ

Перша леді проінспектувала у Львові онкоцентр

Наталя Дуляба

|

У суботу, 23 лютого, на Львівщину завітала Марина Порошенко. Вона ознайомилася з робою Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру та закликала українок регулярно проходити медобстеження. Про це Львівському порталу повідомили в Адміністрації президента.

 

Перша леді поцікавилась результатами проекту «Онкопревенція і сучасні протипухлинні технології», який реалізовують на Львівщині у співпраці Міністерства охорони здоров’я та Світового Банку. Загалом на цей проект передбачено 10 мільйонів доларів.

Упродовж 2018 року у Львівській області виявили понад 8,8 тисяч випадків онкологічних захворювань. Відповідно, основна мета ініціативи – зниження смертності жінок від онкологічних хвороб шляхом створення моделі ранньої діагностики та впровадження сучасних методик лікування.

У межах проекту в області створили п’ять міжрайонних скринінгових центрів та два експертні центри. Завдяки скринінгу вдалося досягти до 30% покращення діагностики у ранній стадії раку грудної залози та шийки матки – до 75%.

Обговорюючи актуальність попередження раку, Марина Порошенко звернулася до жінок України з закликом своєчасного проходження профілактичних медичних оглядів.

Львівський портал розповідав про те, як в області реалізовують проект проекту «Онкопревенція і сучасні протипухлинні технології». Детальніше про роботу скринінгових центрів читайте у матеріалі «Рак не вирок, якщо…»

Фото: Адміністрація президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *