ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські курсанти проходять інтенсивний польовий вишкіл

Андрій Котенський

|

Для курсантів випускних курсів Національної академії сухопутних військ розпочався етап посиленої практичної підготовки, мета якого — закріпити знання та навички, отримані ними під час навчання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

 

Першими до Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії вирушили курсанти-випускники, котрі здобувають фах майбутніх командирів механізованих підрозділів. У сучасних навчально-тренувальних комплексах, на тактичних полях, військових стрільбищах й танкодромі, вони доводять свої навички до бездоганності. Втім, одним із найважливіших вмінь для воїна-піхотинця є досконале володіння штатним озброєнням.

Одним із елементів, який опановують майбутні офіцери на полігоні, є стрільба з гранатометів та озброєння БМП-1 із закритих вогневих позицій на великі відстані. Адже досвід бойових дій на сході України довів, що навіть достатньо старі зразки озброєння ще радянського виробництва у вмілих руках здатні ефективно знищувати противника на великих відстанях, не наражаючи розрахунок гранатомету чи екіпаж бойової машини на небезпеку.

До прикладу, старий, проте надійний, станковий протитанковий гранатомет СПГ-9 «Спис» до воєнної агресії Росії проти України був фактично знятий з озброєння Українського війська. Однак з початком війни на сході держави його повернули до строю і він неодноразово довів свою ефективність на полі бою.

Окрім СПГ-9, курсанти-піхотинці також опановують ведення вогню з закритих вогневих позицій з озброєння БМП-1 та автоматичного станкового гранатомету АГС-17. При здійсненні розрахунків юнаки використовують спеціальні математичні формули та топографічні точки прив’язки на місцевості.

Навички курсанти-піхотинці мають змогу отримати під час участі у тактичних навчаннях та в ході практичних занять у сучасних навчально-тренажерних комплексах.

Одне з таких занять — дії механізованого взводу під час бойових дій в місті. Чотири сучасні тренажери бронетранспортерів БТР-4Е дозволяють одразу трьом екіпажам виконувати навчально-бойове завдання у єдиному тактичному середовищі. А це три механізованих відділення та машина командира взводу, який і керує діями своїх підлеглих.

Протистоїть курсантам майже справжній супротивник, також на бронетранспортерах, бойових машинах піхоти й, навіть, танках. Все це у реалістичному віртуальному середовищі. Однак його не варто порівнювати із комп’ютерною грою — всі тактико-технічні характеристики бойових машин, озброєння, кількість боєприпасів та живучість БТР жодним чином не відрізняються від справжніх.

Інтенсивний польовий вишкіл для курсантів-випускників Національної академії сухопутних військ триватиме ще декілька тижнів. За цей час майбутні офіцери пригадають все, чому вчились впродовж майже чотирьох років, а також опанують нові знання та навички, які стануть їм у нагоді під час служби вже у якості командирів на офіцерських посадах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *