ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни просять облаштувати на вулиці Луганській велодоріжку

Наталя Дуляба

|

Львівській міській раді пропонують збудувати вздовж вулиці Луганської велодоріжку та окремий тротуар. Відповідну петицію до мерії зареєстрували у Єдиній системі електронних петицій, передає Львівський портал.

 

Автор петиції Олексій Сироватко наголошує, що зараз на вул. Луганській велосипедистам доводиться їздити проїжджою частиною поруч із машинами. Тому він пропонує міськраді облаштувати окрему велодоріжку хоча б на ділянці від вул. Стрийської до сихівсього мосту.

«Рух на велосипеді на цій ділянці можна здійснювати виключно проїжджою частиною з ризиком для життя, оскільки автомобільний рух дуже інтенсивний. Місця для облаштування тротуару і велодоріжки є більше, ніж достатньо. Давайте зробимо Львів дійсно європейським містом із комфортною велоінфраструктурою», – зауважує Олексій Сироватко.

Зазначимо, що для того, аби міська рада Львова розглянула цю петицію, потрібно, аби вона зібрала 500 голосів. Збір підписів триватиме до середини квітня.

Нагадаємо, нещодавно у Львові оголосили тендер на будівництво велодоріжки, що з’єднає просп. В. Чорновола із вул. І. Мазепи. Її облаштування обійдеться майже у 38 мільйонів гривень.

Загалом мережу велодоріжок у Львові прокладають вже вісім років поспіль. Протягом 2018 року у місті мали облаштувати понад 15 км велодоріжок. А до 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв звести у місті 268 км велодоріжок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *