ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни прикрасили дерева міста паперовими янголами в пам'ять Героїв Небесної Сотні

Соломія Григор'єва

|

Львів’яни тихою акцією «Ангели пам’яті» вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Спільно з родинами Героїв та школами на проспекті Шевченка усі охочі розвішали символічні паперові витинанки у вигляді ангелів, якими прикрасили дерева. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«Для мене, як для матері загиблого сина, Героя Небесної Сотні, це велика подія. Це згадка про те, що вони вийшли без зброї на Майдан, щоб у нашій державі щось змінилось на краще. Вони йшли зі своєю ціллю, і ми мусимо зараз продовжити їхню справу. Важливо, щоб молодь, діти і нащадки пам’ятали і не забували про них. Ми раді, що є така акція. Вони віддали своє життя недаремно. За п’ять років у нашій країні відчутні зміни, їхні мрії втілюються у життя. Тяжко було, але мій син загинув за гарну ідею для своєї Батьківщини», – зазначила мати загиблого Героя Небесної Сотні Івана Бльока.

Акція «Ангели пам’яті» відбувається на Львівщині уже другий рік поспіль.

«Ми хотіли, щоб максимальна кількість дітей та молоді долучилась до цього проекту. Сьогодні тут, не менше, ніж 400 молодих та активний людей, багато мистецьких коледжів та шкіл. Важливо, що вона такою щирою акцією змогли долучитися до вшанування цих Героїв. Вони наголошують, що це найменше, що вони можуть зробити для людей, які віддали своє життя задля того, щоб ми жили у щасливій, успішній країні», – наголосила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.

Напередодні у школах та мистецьких коледжах відбувалися майстер-класи з виготовлення ангелів.

«У школах, кодлежах відбувалися такі майстер-класи. Багато молоді збиралося у бібліотеках і закладах культури, створювали та придумували, які ці ангели мають бути. Одні – складані, інші – з витинанням. Усі різні, але кожен старався зробити свого ангела, яким би сьогодні вшанував Героїв Небесної Стоні», – додала Мирослава Туркало.

Упродовж 18-21 лютого у школах області відбудуться тематичні уроки. Окрім того, у  населених пунктах Львівщини також планується створити алеї «Ангелів пам’яті».

Нагадаємо, що  ініційована акція мистецькою агенцією «Територія А» в пам‘ять про розстріл Героїв Небесної сотні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Нині – частина вулиці Інститутської носить назву Алея Героїв Небесної Сотні.

Акція «Ангели пам’яті» відбувається за підтримки команди Музею Революції Гідності. Цього року, окрім Льовова, вона відбудеться в Києві,  Авдіївці, Вінниці, Вижниці, Дніпрі, Краматорську, Кропивницькому, Полтаві, Тернополі, Тульчині, Хмельницькому, Чернігові, а також у Парижі (Франція).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *