ОСТАННІ НОВИНИ

Торік у області виявили 435 крадіжок газу

Соломія Головіна

|

Минулого року на Львівщині зафіксовано 435 фактів несанкціонованого споживання природного газу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Львівгаз».

 

Як зазначається, задля «економії» газу споживачі вдаються до різноманітних махінацій: у 2018 році спеціалістами «Львівгазу» виявлено 435 крадіжок блакитного палива серед населення області, а це 1,1 млн куб м необлікованого газу. Недобросовісним споживачам нараховано до сплати  10,9 млн. грн.

«В результаті порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання. Окрім того, що «горе споживачі» порушують закон, вони ще й наражають на небезпеку не лише себе, а й оточуючих людей.  Дуже часто у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи виявляються витоки природного газу, які можуть призвести до вибухів та фатальних наслідків», – зазначає технічний директор ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

За виявленими фактами незаконного відбору блакитного палива фахівці «Львівгазу» складають акти про порушення, проводять відключення несанкціонованих споживачів та стягують заподіяні збитки.

Розмір компенсації розраховується відповідно до вимог Кодексу ГРМ та залежить від конкретного виду порушення: врізка у газопровід, самовільне підключення чи втручання в роботу лічильника.

Окрім суми збитків, споживачу доведеться також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника – його вартість разом із вартістю монтажних робіт.

Якщо вам відомо про факти незаконного споживання, просять повідомити на гарячу лінію товариства за номером телефону (032) 259 -1-101 (внутрішній номер 1030), на номер 104 або ж надіслати sms-повідомлення на номер 5104.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *