ОСТАННІ НОВИНИ

Медики комунальних лікарень масово переходять на роботу в приватні медустанови

Соломія Григор'єва

|

Лікарі комунальних медичних закладів все частіше звільняються з лікарень через низькі зарплати, та йдуть на роботу до приватних клінік чи виїжджають за кордон. Про це сьогодні, 13 лютого, під час звіту департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА розповіла керівниця департаменту Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Заробітна плата – болюче питання. За минулий рік в нас звільнилась суттєва кількість медиків. Вони шукають роботу не лише за кордоном, а й в приватних медичних закладах. Якщо ми не збільшимо лікарям зарплатню, то тенденція звільнень буде тільки зростати», – розповіла чиновниця під звіту про заробітню плату медиків.

Ірина Микичак зазначила, що медичні працівники всіх державних установ зараз отримують вкрай низькі заробітні плати. Ситуація змінилась лише у сімейних лікарів, адже після реформ їх зарплатня напряму залежить від кількості укладених з ними декларацій.

Більше про це вони можете прочитати у статті Львівського порталу: «Гроші «йдуть» за пацієнтом. Скільки насправді стали заробляти лікарі у поліклініках Львова?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *