Команда юних важкоатлетів Львівщини – найсильніша в Україні

Соломія Головіна

|

У Харкові відбувся Чемпіонат України серед юнаків та дівчат віком до 17 років та Чемпіонат України серед учнів ДЮСШ віком до 18 років.  За підсумками змагань команда юнаків Львівської області зі значною перевагою виборола I-ше місце. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

На цих чемпіонатах змагалось майже 250 юних важкоатлетів з різних куточків України. Львівську область представляли двоє дівчат і семеро хлопців.

З перших виступів важкоатлети Львівщини у різних вагових категоріях здобували нагороди чемпіонату України.

Успішним був виступ 14-річної важкоатлетки Марії Куц. Минулорічна рекордсменка України й цього року показала покращенням рекорду в ривку (38 кг) серед дівчат віком до 15 років та виборола «срібло» у ваговій категорії до 40 кг серед дівчат віком до 17 років.

Серед юнаків найкраще виступили– Юрій Гринчук та Богдан Гоза.

Юрій Гринчук зібравши суму двоборства 262 кг, випередив на 32 кг найближчого конкурента. Окрім цього, піднявши у поштовху 146 кг львівський рекордсмен встановив новий рекорд України серед юнаків віком до 17 років.

Не залишив суперникам жодних шансів на боротьбу у ваговій категорії до 102 кг капітан команди Львівщини, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України Богдан Гоза. Зібравши у двоборстві 331 кг, Богдан на 136 кг випередив найближчого конкурента з Донецької області та став найсильнішим важкоатлетом серед усіх спортсменів цього чемпіонату.

У ваговій категорії до 55 кг Володимир Котельчук з Жидачева зміг вибороти срібні нагороди з результатом 178 кг у двоборстві. Також жидачівський важкоатлет Олександр Пелех виборов «срібло» у ваговій категорії до 61 кг.

А бронзовим призером змагань у ваговій категорії до 73 кг став Юрій Гондзьо із результатом 226 кг у двоборстві.

За підсумками змагань, команда юнаків Львівської області зі значною перевагою виборола I-ше місце(253,5 оч.). Другими стали представники Луганщини із 184,5 оч., а третіми господарі змагань – важкоатлети Харківщиниіз 177,5 оч.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *