ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер потяги до Росії курсуватимуть рідше, – Укрзалізниця

Наталя Дуляба

|

Від сьогодні, 5 лютого, поїзди №24/23 Одеса – Москва – Одеса та №20/19 Харків – Москва – Харків курсуватимуть не щодня, а через день. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

 

Як пояснюють в Укрзалізниці, зменшення кількості рейсів до Росії пов’язане зі стрімким падінням пасажиропотоку між країнами. Так, торік Укрзалізниця перевезла до Росії 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році.

«Як свідчить статистика, із кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу. Так, зі серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів до ЄС на 10% більше, ніж до Російської Федерації. Загалом до ЄС та зворотно зі серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тис. пасажирів, а до Росії та зворотно – 329,4 тис. пасажирів», – йдеться в повідомленні.

В Укрзалізниці наголошують, що планують і надалі проводити переорієнтацію закордонного пасажиропотоку на європейський напрямок.

Зазначимо, що у 2018 році залізниця вже скасувала прямі поїзди та причіпні вагони, які курсували з Івано-франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова до Росії. Рухомий склад, який вивільняється, тепер використовують для перевезення на внутрішньодержавних маршрутах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *