ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині повторно судитимуть лікаря-анестезіолога, з вини якого померло немовля

Вероніка Рой

|

Повторно судитимуть лікаря-анестезіолога Бродівської центральної районної лікарні, з провини якого померло 6-місячне немовля. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Зазначимо, що йдеться про інцидент, який трапився 10 квітня 2016 року у реанімаційному відділенні Бродівської ЦРЛ. Того дня 6-місячний пацієнт помер у лікарні.

«Причиною смерті, згідно висновка експерта, стала механічна травма у вигляді колотої рани, проникаючої у ліву плевральну порожнину з ушкодженням стінок лівої підключичної вени, обох листків плеври і верхівки лівої легені, яка ускладнилась внутрішньою кровотечею і накопиченням крові в обох плевральних порожнинах», – повідомляє прокуратура.

Як повідомляє відомство, ухвалою Бродівського районного суду задоволено клопотання сторони захисту про звільнення від кримінальної відповідальності лікаря-анестезіолога Бродівської центральної районної лікарні. Він обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків). У зв’язку із примиренням винного та потерпілого, а кримінальне провадження у цій справі було закрито

«Проте Радехівська місцева прокуратура оскаржила його у апеляційному порядку. Однак апеляційний суд Львівської області залишив рішення суду першої інстанції без змін. У зв’язку із цим стороною обвинувачення внесено касаційну скаргу, яку, через особливу складність та існування неоднакової судової практики і різних наукових підходів, передано на розгляд Великої Палати Верховного Суду. У свою чергу, Велика Палата Верховного Суду підтримала позицію прокурора та 16 січня цього року скасувала рішення суду першої інстанції», – додають у прокуратурі.

При постановленні ухвали суд врахував, що заподіяна кримінальним правопорушенням шкода (у розумінні ст.46 КК України) має бути такою, що за своїм характером піддається відшкодуванню (усуненню). Але у цьому випадку смерть не підлягає усуненню, а тому примирення винного з потерпілим є неможливим.

Тепер справу скеровано на новий розгляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *