ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться мистецький проект «Молитва до Митрополита. Софія»

Омелян Шевчук

|

У Львові, 27 січня, у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, що на Хуторівці 35, відбудеться мистецький проект «Молитва до Митрополита. Софія». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Майже протягом року у Львівських майстернях кипіла робота, щоб через полотно і фарбу, витинанку і скульптуру донести до глядача образ матері митрополита Андрея – Софії.

А головною родзинкою заходу буде те, що образ Софії Шептицької спробують відтворити у розкоші голосу легендарної капели «ДУДАРИК» та солістки провідних європейських оперних сцен Софії Соловій.

Це вже другий проект із циклу «Молитва до митрополита». Як розповідає організаторка Олена Білоус, він покликаний нести образ великого митрополита Андрея графа Шептицького через роботи великих митців.

Цьогорічний проект має на меті відкрити образ матері митрополита графині Софії Людовіки Констанції Цецилії Шептицької.

Першим був Проект «Таємниці старої Лаври, або молитва до Митрополита» – благодійний захід Олени Білоус та львівських митців на підтримку відновлення дерев’яних архітектурних пам’яток, які належать Свято-Іванівській Лаврі та Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького. Вперше захід відбувся 19 лютого 2017 р.

В проекті організатори поєднали виставку сакрального мистецтва, олійного живопису, конференцію, молитву і концерт. Ідея благодійного проекту визріла під час наукової конференції: «Музей народної архітектури та побуту у Львові – спадщина Митрополита Андрея» у часі святкування 150-літнього ювілею від дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького.  Благодійний захід музичним супроводом підтримали вокальна формація «Пікардійська Терція» та духовий оркестр семінарії, які підготували для цієї події новий репертуар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *