ОСТАННІ НОВИНИ

Самбірських депутатів і посадовців оштрафували на 53 тисячі гривень за декларації

Олена Карп'юк

|

Упродовж 2018 року Самбірська місцева прокуратура брала участь у розгляді 86 протоколів про вчинення адмінправопорушень, пов’язаних із корупцією, які склали відносно 60 депутатів та посадовців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

За результатами розгляду суд визнав винними 45 осіб і призначив адміністративне стягнення у виді штрафу. Протоколи стосовно ще 3 осіб наразі перебувають на розгляді.

Всі адміністративні корупційні правопорушення вчиняли окремі депутати Самбірської районної та Новокалинівської міської рад, Ралівської, Воле-Баранецької сільських рад Самбірського району, Нижанковицької селищної ради, Чаплівської сільської ради Старосамбірського району, а також працівники ДП «Турківське лісове господарство», ДП «Боринське лісове господарство, ДЛП «Галсільліс».

Встановлено, що депутати та інші особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, несвоєчасно подавали на офіційний веб-сайт НАЗК свої щорічні декларації, не надавали повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у терміни, визначені законом, а також порушували вимоги закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Вказані адмінправопорушення були кваліфіковані за ч.1ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації), за ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані) та за ч.ч.1,2 ст.172-7 КупАП (порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Загальна сума штрафів, накладених на самбірських депутатів і посадовців, склала понад 53 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *