ОСТАННІ НОВИНИ

У Пустомитах сталася масштабна пожежа у магазині автотоварів

|

Вчора, 15 січня, у місті Пустомити вогнеборці ліквідували масштабну пожежу в магазині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

 

15 січнТак,я о 17:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Пустомити на вул. Грушевського. Пожежа виникла в орендованому приміщенні, де знаходився магазин.

«Працівники із сусідніх магазинів спочатку намагалися самостійно ліквідовувати пожежу, та вчасно не повідомили вогнеборців про подію. Це призвело до швидкого поширення полум’я горючими конструкціями будівлі та збільшення площі пожежі. Усвідомивши, що самостійно пожежу не вдасться ліквідувати, зателефонували до рятувальників», – йдеться у повідомленні.

До місця виклику негайно виїхали вогнеборці 25-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Пустомити. За лічені хвилини рятувальники прибули до місця виклику, проте вогонь практично повністю охопив приміщення магазину.

«Під час необхідності встановлення пожежно-рятувальної техніки на пожежні гідранти для поновлення запасів води, виявилось, що гідранти відсутні. Ймовірно, що під час ремонту дороги, їх без відома рятувальників перемістили в інше місце. Окрім цього, у гідрантах вогнеборці не змогли здійснити забір води через низький тиск у водомережі. Керівником гасіння пожежі було прийнято рішення поновлювати запаси води за допомогою підвезення з найближчого озера, яке знаходилося на відстань близько 2 км», – додають рятувальники.

В приміщенні, де виникла пожежа, продавали автотовари та знаходилась велика кількість лако-фарбових виробів, які постійно вибухали. Вогнеборці працювали під постійною загрозою виникнення вибуху.

О 19:24 пожежу вдалось локалізувати, та о 19:58 повністю ліквідувати.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дах будівлі на площі 90 кв.м., перекриття на площі 90 кв.м., будівельні матеріали та товари нехарчової продукції на площі 90 кв.м. До ліквідації пожежі залучили 26 чоловік особового складу та 5 одиниць спецтехніки. Обставини події встановлюються. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *