ОСТАННІ НОВИНИ

У військовому госпіталі запрацював новий генератор

Олена Карп'юк

|

Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, що на вул. Личаківській, 26, розпочав експлуатацію нової енергетичної установки Darex Energy (320 кВт). Вона замінила попередника, який близько півстоліття забезпечував резервне живлення медзакладу. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному медіацентрі Міноборони України.

 

Як розповів генеральний директор компанії «Дарекс-Енерго» Дмитро Алтухов, проект є дуже відповідальний, адже у разі вимкнення центрального електропостачання на резервне живлення оперативно мають підключитися відразу декілька важливих ділянок госпіталю: реанімаційні відділення, операційне відділення, відділення лабораторної та функціональної діагностики, а також відділення хірургічного профілю, в яких відновлюються військовослужбовці після оперативних втручань.

За словами спеціалістів Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, нова дизельна електростанція працює в автоматичному режимі, а час переходу на резервне живлення складає 1 хвилину 20 секунд. В генераторі передбачено автоматичний підігрів двигуна, підзарядження акумуляторних батарей. Через вбудований GSM-модем дизель-генератор автоматично надсилає СМС-повідомлення про свій стан на визначені номери.

«Таке сучасне енергетичне устаткування суттєво посилить енергетичну безпеку провідного в регіоні військового медичного закладу», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про необхідність придбання нового генератора для військового госпіталю у Львові заговорили влітку минулого року. Половину його вартості покрила міськрада.

Як повідомляв Львівський портал, у Військово-медичному клінічному центру Західного регіону також хочуть добудувати новий хірургічний корпус із вертолітним майданчиком, щоб оперативно приймати гелікоптери з пораненими військовослужбовцями. Для цього госпіталю потрібно 200 мільйонів гривень.

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *