ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина потребує майже півсотні нових кладовищ

Олена Карп'юк

|

Львівщина увійшла у трійку областей, яким потрібно облаштувати найбільше нових місць поховань. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мінрегіонбуду України.

 

Станом на сьогодні в Україні існує понад 33 тисячі місць поховань, серед них на 26 тисячах кладовищ проведено благоустрій.

«Із загальної кількості місць поховань у містах та селищах розташовано 3 тисячі діючих та 1 тисяча закритих. У сільській місцевості розташовано 26 тисячі діючих та 3 тисячі закритих місць поховань», – йдеться у повідомленні.

Втім існуючої зараз кількості кладовищ не вистачає, в Україні потрібно збудувати 550 нових місць поховань. Найбільше цього потребують населені пункти Закарпатської (62), Харківської (49), Львівської (46) та Дніпропетровської (30) областей.

Нагадаємо, відповідно до ЗУ «Про поховання та похоронну справу» функції із забезпечення планування та впорядкування території місць поховання покладені на виконавчі органи сільських, селищних, міських рад. Також передбачено, що на органи місцевого самоврядування покладається утримання кладовищ, а також інших місць поховання.

Наразі Мінрегіон розробив проект ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення сфери поховання» (№8248), який направлений на вирішення проблемних питань в сфері поховання. Наразі його передали до Верховної Ради України на опрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *