ОСТАННІ НОВИНИ

Зовсім скоро утеплювати львівські будинки стане в рази важче

Соломія Григор'єва

|

Львівська міська рада розробила проект рішень, який буде чітко визначати заборону утеплення фасадів пам’яток архітектури та цінних історичних забудов. Кілька пунктів цієї постанови навіть стосуватимуться утеплення багатоповерхівок. Про це сьогодні, 3 грудня, під час брифінгу розповів заступний мера Львова Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

В 2017 році було прийняте рішення постанови Кабміну щодо окремої процедури по роботі з будинками, але пізніше в цю постанову було внесено зміну, що стосується можливості утеплення фасадів будинків без отримання дозволів. Йдеться про будинки, які не несуть історичної цінності, та об’єкти культурної спадщини місцевого значення. Львівська міська рада планує переглянути цей дозвіл і заборонити клаптикове утеплення фасадів будинків, а також заборонити утеплювати пам’ятки архітектури.

«До цього питання Кабмін підійшов правильно з точки зору енергозбереження. Але що стосується львівської архітектури, будинків в історичних містах, то такий підхід може завдати їм значної шкоди, бо декор таких будинків буде знищений цілком. Пункти нашого рішення передбачають заборону клаптикового утеплення всіх будинків, повністю заборони утеплення фасадів у пам’ятках архітектури, а для утеплення будинків, що є в межах історичного ареалу, мають бути надані висновки управління охорони історичного середовища», – роз’яснила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Ця постанова буде винесена на найближче засідання виконкому і, якщо буде проголосована, то почне діяти в межах тижня.

«Паралельно ми готуємо проект листа. Після рішення виконкому ми ознайомимо з нашими намірами Кабінет Міністрів України, аби вони відкоригували своє рішення. Наше рішення можуть оскаржити, але воно тільки деталізує рішення держави», – додав Андрій Москаленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *