ОСТАННІ НОВИНИ

Кіберполіція викрила хакера, який втручався у бази даних держустанов та військових частин

Олена Карп'юк

|

Кіберполіція викрила 36-річного чоловіка, який незаконно отримував доступ до інформації, що містилася в базах держустанов. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

 

Правоохоронці Хмельниччини викрили 36-річного мешканця Хмельницького, який втручався до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств.

Встановлено, що чоловік був працівником приватного підприємства, яке обслуговує державні об’єкти, в тому числі і військові частини.

До його обов’язків входила реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Крім того, зловмисник реалізовував, встановлював та обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, яке входить до санкційного списку.

«Порушуючи вимоги договірних зобов’язань, зловмисник таємно отримував доступ до даних працівників цих підприємств, реєстраційних номерів їхніх облікових карток платників податків тощо», – йдеться у повідомленні.

За адресою ведення господарської діяльності та за місцем проживання зловмисника правоохоронці провели обшуки. На персональних комп’ютерах поліцейські виявили інформацію про працівників державних установ. Всю техніку направили на експертизу. Після отримання її результатів буде визначено об’єм, приналежність та перелік інформації, яку отримано внаслідок злочинної діяльності чоловіка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Зловмиснику загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі поліцейські перевіряють, чи продавав зловмисник отриману інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *