ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові сьогодні садять клени, вереси та барбариси

Олександр Косик

|

У Львові на вулиці Гашека під час снігопаду висаджують кущі та дерева. Перші рослини посадили ще у п’ятницю та суботу, а сьогодні, 16 грудня, завершуються досадку та встановлюють опори. Про це Львівському порталу повідомили очевидці.

 

«Не зважаючи на те, що падає сніг, заморозків немає. Я розумію, чому люди хвилюються, адже вони судять зі свого городнього досвіду. Але посадка в місті дуже відрізняється. Жодну рослину не висаджували з голим корінням, тобто коренева система постійно знаходиться в землі і вона жодним чином не промерзає. Для цих рослин небезпечною температурою є -5 і нижче, що зараз таким холодів немає. Окрім того, ми радилися з розсадниками, в яких брали матеріали, і вони дали добро на висадку, адже в разі, якщо якісь рослини не прокинуться, їм би довелось їх замінити», – розповіла у коментарі Львівському порталу начальниця відділу урбаністики ЛКП “Інститут просторового розвитку” Олександра Сладкова.

Також Олександра Сладкова додала, що вона більше переживає за рослини навесні і влітку, адже тоді є більша ймовірність, що їх викрадуть. Зараз їм нічого не загрожує і на весну вони почнуть розростатись.

Зазначимо, що на Гашека висадили 2 види кленів, берези з фіолетовим стовбуром, 3 види злакових трав, 2 види вереса, кизильник, 2 види барбарисів та лачатка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *