ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетникам Львівщини не вистачає 200 мільйонів на зарплати

Соломія Головіна

|

У Львівській області станом на 1 грудня дефіцит видатків на зарплату освітянам та медикам становить близько 200 млн грн. Про це під час позачергової сесії Львівської обласної ради повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Львівщина сьогодні має близько 90 млн грн додаткового траншу по охороні здоров’я, він буде профінансований  в найближчий час. І проблема дефіциту зарплати тут буде закрита», – зазначив посадовець.

Водночас Олег Демків додав, що ще понад 100 млн грн не вистачає на зарплати освітянам.

За його словами Львівська облдержадміністрація та облрада подала Кабміну пропозиції щодо перекриття дефіциту по зарплаті освітянам у місцевих бюджетах.

«Перш за все запропоновано виділити на виплату зарплати 59 млн грн за рахунок економії видатків на допомоги сім’ям з дітьми. Окрім цього, практично вирішено питання щодо додаткових 22 млн грн освітньої субвенції за рахунок економії в області субвенції на Нову українську школу. Відповідно залишається 39 млн грн – це пропозиції щодо виділення Львівщині стабілізаційної дотації…», – розповів Олег Демків.

Директор департаменту фінансів Львівської ОДА  висловив сподівання на позитивне вирішення цього питання на засіданні Кабміну. Додавши, що область вирішила перестрахуватися у випадку ненадходження коштів з держбюджету:

«В обласному бюджеті зарезервований фінансовий ресурс у межах 20 млн грн, який у випадку ненадходження коштів з держбюджету буде спрямований на зарплату, стипендії та енергоносії…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *