ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера запрошує на тиждень неймовірних опер, концертів та балетів

Юлія Шпак

|

Цього тижня у стінах Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької покажуть кілька опер, концертів та балетів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Четвер, 6 грудня – опера «Запорожець за Дунаєм»

Сюжет опери переносить глядача у володіння турецького султана, який частенько, переодягнувшись в одяг простолюдина, прогулювався по своїх землях. Одного разу він зустрів запорізького козака Івана Карася і запросив його в гості. Славний запорожець, сном-духом не відаючи, у кого він гостював, випросив у султана вольну і собі, і всім задунайським запорожцям…

Опера продовжує жити повнокровним сценічним життям завдяки своїй неповторній красі і є  міцним підґрунтям національному оперному мистецтву.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Запорожець за Дунаєм

П’ятниця, 7 грудня – опера «Севільський цирульник»

«Севільський цирульник» Д. Россіні – одна з кращих комічних опер з цікавою і захоплюючою історією.

В основі лібрето запозичена у драматурга-сатирика Бомарше історія про графа Альмавіву і винахідливого цирульника Фігаро, який допомагає своєму патрону одружитися на чарівній Розіні всупереч підступам її сластолюбного опікуна. На сцені Львівської опери виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Севільський цирульник

Субота, 8 грудня – концерт «Фортепіанний речиталь» (Дзеркальна зала)

Унікальний концерт від юного львівського віртуоза Богдана Терлецького!

Богдан Терлецький (фортепіано) є переможцем численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів. З останніх досягнень: 1 місце на міжнародному конкурсі юних піаністів В. Крайнєва у м. Харків (2018 р.); 1 місце та Золота медаль на міжнародному конкурсі юних піаністів пам‘яті В. Горовиця у м.Київ (2018 р.) та Гран-прі на конурсі «Piano talents» 2018 р. у Мілані, Італія. Виступав з оркестрами «Віртуози Львова», симфонічними оркестрами Хмельницької обласної та Львівської національної філармоній.

У програмі концерту:

Ф.Шопен – Полонез As-dur op.53

Скерцо b-moll op.31

Ноктюрн b-moll op.9 N1

Етюди op.10 N5, op.25 N10

Ф.Ліст –  “Втіха” Des -dur N4

Угорська рапсодія N2

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Фортепіанний речиталь

Субота- 8 грудня, Неділя – 9 грудня – балет «Правда під маскою»

Такі різні за музичним стилем балети Ігоря Стравінського «Весна священна» і «Пульчинелла» стали частинами одного дійства під назвою «Правда під маскою». У ньому прочитуються два основних аспекти життя. «Пульчинелла» – символ реальності (комедія, жарт), всього того, що приховане під маскою і готове змінюватися з хитрістю, відповідно до обставин; того, що видається за правду і відвертає нашу увагу від другорядних подій. «Весна священна» натомість є правдивою реальністю, яка живе в середині нас, у глибинних підсвідомих вимірах, і впливає на всі наші рішення, тобто Eros e Thanatos (стрес і страх смерті – за Фройдом).

Глядачів здивують модерною пластикою балету від італійського хореографа МарчеллоАлджері та досконалим виконанням музичних творів Стравінського.

Не менш вражаючими є і сценічні декорації: велике дзеркало по діагоналі множитиме постаті танцівників, підкреслюючи їхні рухи у перспективі. Куліси будуть сформовані з кривих дзеркал і порізані таким чином, що постаті артистів, які є в центрі уваги, отримують рефлекси світла і тіні.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Правда під маскою

Неділя, 9 грудня – музична казка «Попелюшка»

В основі музичного твору лежить  добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати не лише маленьких глядачів, а й  дорослих.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Попелюшка

Неділя, 9 грудня – концерт «Музичні діалоги» (Дзеркальна зала)

Дзеркальна зала запрошує на чудовий концерт 5 неймовірний львівських музикантів.

У програмі лунатимуть твори Й. Гайдна, Ф. Кулау та Ц. Франка

Участь беруть:

  • Андрій Чайковський – скрипка
  • Денис Гриньов – гобой
  • Юрій Гуран – флейта
  • Ольга Бойчук – віолончель
  • Марта Андрущак – фортепіано

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Музичні діалоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *